Lediga lokaler Värmdö

Kontors & Lokal Blogg

Behöver du rekrytering i Stockholm

Om det är så att du har startat ett eget företag och det går bra för dig, kan du behöva anställa någon som arbetar som du. När du och din medarbetare har mycket arbete, så kan ni behöva anställa ännu fler, och ännu fler. Till sist är ni jättemånga som alla arbetar på liknande sätt som du gör. Efter ett tag, märker ni att ni behöver någon som ser till att ännu fler kunder får reda på att företaget finns och vilka utmärkta varor som finns. Det är då ni behöver anställa säljare.

Men om det är så att man är jätteduktig på det man gör, och inte har någon erfarenhet av att till exempel anställa människor. Man vet inte hur man gör för att kunna utvärdera någons kompetens, fömåga eller talanger, då kan man behöva få hjälp av någon som kan det.

Mycket stor bransch inom rekryteringar

Det har verkligen vuxit explosionsartat, branschen som arbetar med rekryteringar. Det finns så många stora eller små företag som enbart arbetar med att lyckas anställa rätt personal till olika företag. Det kan vara företag som ser till att kunna rekrytera sjuksköterskor och läkare till olika sjukhus och vårdcentraler. Det kan vara rekryteringsföretag som arbetar mot kontor och företag. Då kan de hjälpa till att hitta säljare, chefer och VD:ar. De arbetar då med head-hunting, då ett företag kanske behöver hitta någon som har ledaregenskaper och som kan leda ett företag så att det går allt bättre för företaget. Det finns snart rekryteringsföretag för alla olika slags yrken.

Inte bara att anställa vem som helst

Det är inte särskilt lätt att anställa personal i Sverige. Här finns en ganska strikt arbetsmarknad, med starka fack som gör att det är svårt för arbetsgivare att sparka folk. Det är svårt att sparka någon som man inte tycker passar på tjänsten som de har. För att man ska kunna sparka någon krävs det i princip att de har begått ett tjänstefel, göra något så att andra inte vågar gå till jobbet, eller göra något som är brottsligt, eller något annat riktigt allvarligt. Det innebär att det är väldigt viktigt i Sverige att välja rätt person när man väl anställer, då det är nästan så gott som omöjligt att sparka någon som man inte tycker om, eller som man tycker är opassande för arbetet. Det är därför det blir otroligt viktigt att rekrytera rätt person till ett företag. Läs mer här.

14 Dec 2019

Välkommen

Letar du efter en bra lokal eller en bra hyresvärd i Värmdö eller Stockholm? Välkommen till vår blogg för Kontor och lokaler! Vi riktar in oss mot fastighetsägare och företagare, men det finns säkert fler där ute som lockas av vårt informativa och spännande innehåll.