Lediga lokaler Värmdö

Kontors & Lokal Blogg

Hitta rätt lokal till ditt företag

Här följer några allmänna tips om hur du väljer rätt lokaler för att du och ditt företag ska maximera utvecklingsmöjligheterna och få en problemfri arbetsplats.

Kontorslokaler

Att flytta med företaget till ett nytt kontor kan vara spännande och ge en nytändning, men se upp med fallgropar som på sikt kan visa sig vara resurskrävande och dyra. Ta tid på dig och tänk igenom några saker innan du tar det sista steget. 

Utöver att välja rätt hyresvärd är förmodligen storleken den viktigaste faktorn för valet av lokal. Även om det finns många metoder för att göra det mesta av ett begränsat utrymme når man till slut en övre gräns där företaget inte längre kan expandera. 

Om det kan bli aktuellt med nyanställningar måste kontoret ha plats för fler personer än dina nuvarande medarbetare. Det här kan vara en svår avvägning, eftersom du naturligtvis inte vill betala för en större yta än vad som faktiskt utnyttjas, men om du vet med dig att det kan tillkomma fler medarbetare i en nära framtid kan det resultera i stor tidsåtgång och kostnader för ytterligare en flytt.

En annan faktor att tänka på är om dina nya lokaler i Värmdö har den utrustning och faciliteter du behöver för din verksamhet. Det kan inkludera allt från snabb internetuppkoppling till parkeringsplatser med uttag för motorvärmare, men även detaljer som larm och säkerhet. 

Lager och verkstadslokaler

Vad lager- och verkstadslokaler beträffar ställs helt andra typer av krav än på kontor eller butikslokaler. Bra logistikförhållanden är A och O för att verksamheten ska fortlöpa smärtfritt, i synnerhet när det gäller lagerlokaler, men även verkstäder har som regel särskilda krav. 

Att hyra lagerlokaler på en annan plats än där man bedriver kärnverksamheten är ett ekonomiskt gynnsamt alternativ för många företag. Det finns stora möjligheter till kostnadsbesparingar och effektivisering genom att förlägga lagerytor separat. Även när du hyr en lagerlokal är naturligtvis faktorer som säkerhet viktiga, men du sparar in på andra kostnader, inte minst för att det blir mer kostsamt att ha lagret i sina butiks- eller kontorslokaler.

Butikslokaler 

När du hyr butikslokaler handlar det inte bara om interna förhållanden och arbetsmiljö utan även om företagets ansikte utåt. Här blir det självfallet också mycket viktigt att välja rätt adress för sin butik. Olika typer av verksamheter har i det här fallet vitt skilda behov och förutsättningar beroende på bransch. Vissa mår bäst av att befinna sig centralt, medan motsatsen stämmer för andra. 

Välkommen

Letar du efter en bra lokal eller en bra hyresvärd i Värmdö eller Stockholm? Välkommen till vår blogg för Kontor och lokaler! Vi riktar in oss mot fastighetsägare och företagare, men det finns säkert fler där ute som lockas av vårt informativa och spännande innehåll.