Lediga lokaler Värmdö

Kontors & Lokal Blogg

Få hjälp med en ekonomisk plan för BRF

I en bostadsrättsförening är det mycket att hålla reda på. Det handlar om lagar och regler. Få då hjälp med ekonomisk plan för BRF av kunniga jurister.

En bostadsrättsförening är en organisation där medlemmarna tillsammans äger en eller flera fastigheter. Det är en ekonomisk förening som är en egen juridisk person. Det innebär också att det finns ett flertal lagar och regler för hur föreningen ska drivas. Det handlar inte bara om att driva en förening hur som helst. Istället finns det mycket att hålla reda på.

Något som varje bostadsrättsförening är tvungen att ha är en ekonomisk plan. För att en BRF faktiskt ska kunna upplåta bostäder måste en ekonomisk plan vara registrerad hos Bolagsverket. Denna plan måste följa en tydlig mall för att vara fullgod.

Vad är en ekonomisk plan för BRF?

En ekonomisk plan för er BRF kan jämföras lite med en budget för föreningen. Det är en transparent förteckning över hur bostadsrättsföreningen mår både ekonomiskt och tekniskt. Någon som vill köpa en bostad ska kunna läsa den ekonomiska planen och få all information som behövs för att kunna fatta ett beslut.

Det finns inget tak för hur mycket information som får finnas i en ekonomisk plan, men det finns ett minimum. Detta regleras i den svenska lagen. En ekonomisk plan blir dessutom extra viktig när det kommer till nybyggda bostadsrättsföreningar. Då finns det inga årsredovisningar att luta sig mot. En ekonomisk plan blir istället det som kan ge en inblick i en BRF.

17 Oct 2022

Välkommen

Letar du efter en bra lokal eller en bra hyresvärd i Värmdö eller Stockholm? Välkommen till vår blogg för Kontor och lokaler! Vi riktar in oss mot fastighetsägare och företagare, men det finns säkert fler där ute som lockas av vårt informativa och spännande innehåll.