Lediga lokaler Värmdö

Kontors & Lokal Blogg

Granska golvslipare du tänker anlita

Som alltid när man ska anlita en hantverkare är det bra att kontrollera att firman verkligen är seriös. Det finns en del exempel på folk som har stött på oseriösa aktörer och råkat ut för undermåliga arbeten eller saltade fakturor. För att golvslipningen ska bli lyckad gäller det att du och firman känner ett ömsesidigt förtroende gentemot varandra. Ett sätt att skaffa sig förtroende är att titta på firmans försäkringar, skulder och bakgrund i övrigt. 

F-skattsedel

Det är viktigt att en golvslipare du vill anlita till exempel i Vasastan har en F-skattsedel. Det här kan ses som ett bevis på att det är firman själv som ska betala in skatter och sociala avgifter – och inte du. Det ansvaret har du däremot om du anlitar en golvslipare med A-skattsedel. För att kontrollera detta kan du gå in på Skatteverket och fylla i blanketten SKV 4820, med vilken du även ser skatteskulder. 

Referenser

Ett bra sätt att kontrollera golvsliparen på är att be om referenser från tidigare kunder. Det bästa är om du kan komma och titta på arbetet, och samtidigt passa på att ställa ett par frågor. Till exempel: 

  • Skulle de rekommendera en golvslipning från just det här företaget? Varför/varför inte?
  • Har de någon tidigare relation till golvsliparen?
  • Hade de några klagomål under golvslipningen? I så fall, hur bemöttes dem?
  • Fanns det några dolda avgifter eller andra kostnader som tillkom under slipningens gång?
  • Fanns överenskommelse på papper, eller gjordes den muntligt?

Det bästa är att hitta en referens som har beställt en golvslipning som är så lik din som möjligt. Bor du till exempel i Vasastan i en sekelskifteslägenhet med stavbensparkett? Det optimala vore om en granne i Vasastan (eller helt enkelt det område du bor i) med samma golv har anlitat firman. Ett sätt att hitta en golvslipare i Vasastan är att fråga folk i området, kanske till och med i samma lägenhetshus, om de har anlitat en firma för golvslipning nyligen. Ännu bättre är det om det är samma efterbehandling också (klass 1- eller klass 2-lack, hårdvax etc.). 

Titta på adresserna

Det är bra att spara offerten du får, av flera skäl. Ett skäl är att det är bra att stämma av att offerten kommer från samma firma och adress som fakturan. Står det Odengatan i Vasastan på offerten? Om Vasastan sedan inte finns med på fakturan kan det vara skäl att fråga hur det kommer sig. De flesta skulle nog inte se en offert som ett avtal – men när du tackar ja, blir det ändå ofta så i praktiken.

8 Mar 2018

Välkommen

Letar du efter en bra lokal eller en bra hyresvärd i Värmdö eller Stockholm? Välkommen till vår blogg för Kontor och lokaler! Vi riktar in oss mot fastighetsägare och företagare, men det finns säkert fler där ute som lockas av vårt informativa och spännande innehåll.