Lediga lokaler Värmdö

Kontors & Lokal Blogg

Hitta företagslokalen på samma sätt som bostaden!

Letar du efter en ny lokal till ditt företag? Att hitta rätt lokal till ett företag är guld värt. Tänk om man kunde få hjälp med att hitta rätt lokal till företaget, på samma sätt som när man letar efter en bostad till sig själv. Och det kan man faktiskt. På samma sätt som man anlitar en bostadsmäklare kan man faktiskt anlita en kontorsmäklare som tar fram ett antal olika förslag på kontorslokal åt en och som man kan välja mellan. 

Och egentligen fungerar det (nästan) på samma sätt som när man byter bostad; man får plötsligt ”tillökning” i företagsfamiljen och får behov av en större lokal för fler medarbetare på samma sätt som när man blir fler i familjen. Sedan är det ju en del saker som man gärna vill ha; tillgång till gemensamma ytor med andra (företag), närhet till egen gård, närhet till restauranger, inne i city. Eller så vill man ha ett flådigt kontor som motsvarar den framgång man som företagare har. För andra kan det handla om att visa på innovation, kreativitet, eller på förtroende. Andra företag vill visa upp blanka ytor och ett stramt yttre. Alla har sina olika behov när det kommer till företagslokal.

Anlita mäklare bästa sättet hitta företagslokal?

Just därför kan det vara bra att kunna anlita en mäklare när det kommer till att hitta det perfekta kontoret för sin ”tillökning”. Är det dessutom första gången som man skaffar sig ett kontor, kan det vara andra faktorer som är viktigast, som att det är en fördelaktig hyra. Då skjuter man fram kostnader för lokalen på framtiden och kanske fokuserar på annat. Har man funnits ett tag och har möjligheten att växa, kanske man har helt andra resurser att lägga mer på kontoret.

Olika verksamheter kräver olika slags kontor. Ibland har man behov av flera olika små rum för personalen som behöver få koncentrera sig på sin uppgift. Ibland vill man ha ett stort, öppet landskap där personalen kan integrera med varandra och lätt kan ta kontakt om så behövs. Ibland behöver man ha en reception som tar emot besökande och som kan hjälpa dem till rätta. Ett annat företag behöver kanske laboratorium med krav på klinisk verksamhet och så vidare.

Viktigt att tänka på inför val av företagslokal

Det är som bekant så att arbetsgivare har ansvar för att personalen inte blir sjuk i de lokaler som de förser personalen med. Då gäller tillräckligt ljus på arbetsplatsen, tillräcklgit med frisk luft (ventilation), tillräckligt med ljus och värme i lagom mängd. Till det kan man även osm arbetsgivare se till att personalen får ergonomiska arbetsverktyg – har man ett kontor gäller skrivbordsstolar som är höj- och sänkbara, som stöder ryggen, elelr skrivbord som är höj- och sänkbara. Letar du efter sådan företagslokaler, eller lediga kontor i Göteborg, kan du fortsätta läsa här.

24 Apr 2018

Välkommen

Letar du efter en bra lokal eller en bra hyresvärd i Värmdö eller Stockholm? Välkommen till vår blogg för Kontor och lokaler! Vi riktar in oss mot fastighetsägare och företagare, men det finns säkert fler där ute som lockas av vårt informativa och spännande innehåll.