Lediga lokaler Värmdö

Kontors & Lokal Blogg

Hur skriver man en faktura som nystartat företag?

Hur skriver man en faktura är en fråga många nya företagare ställer sig. Det gäller att alla poster som ska stå med, faktiskt står med på fakturorna du skickar.

När du precis startat eget företag, känns sannolikt allt som har med ekonomi och bokföring helt nytt och lite skrämmande. Även om du tidigare skött din egen privata deklaration, är det en annan femma att hålla koll på inkommande och utgående fakturor. Bara det att SKRIVA en faktura kan känna som en hel vetenskap innan du får koll på läget!

Men det är faktiskt inte så svårt. Det finns en del grejer som måste vara med på fakturan, men egentligen kan du utforma den precis hur du vill. Det är viktigt att alltid arbeta efter uppdaterad information, och du bör konsultera en sajt som Skatteverkets hemsida eller Verksamt för att vara säker på exakt vilka poster du behöver ha med på fakturan.

Hur skriver man en faktura – det finns hjälp att få

Men det finns också ett annat svar på frågan “hur skriver man en faktura?” Många företag erbjuder helhetslösningar när det kommer till fakturering och bokföring, och många av dem är så enkla att använda att de finns som en app till din mobiltelefon. Självklart bör du skaffa en sådan tjänst som också kan synka mobilappen med din dator.

När det kommer till fakturor och bokföring är det inte värt att chansa. Det kan bli dyrt att göra fel som egenföretagare, och det gäller att du håller koll på alla momssatser och uträkningar. Med hjälp av rätt faktureringstjänst kan du sköta faktureringen själv och samtidigt vara säker på att allt går rätt till.

25 Nov 2022

Välkommen

Letar du efter en bra lokal eller en bra hyresvärd i Värmdö eller Stockholm? Välkommen till vår blogg för Kontor och lokaler! Vi riktar in oss mot fastighetsägare och företagare, men det finns säkert fler där ute som lockas av vårt informativa och spännande innehåll.