Lediga lokaler Värmdö

Kontors & Lokal Blogg

Industrin och dess behov av belysning

För att en industriverksamhet ska fungera bra behöver den rätt utrustning, moderna och förstklassiga maskiner, välutbildad personal, rymliga lokaler och en anpassad belysning.

Oftast när man hör ordet industri föreställer man sig en stabil och stor produktion. Det är långt ifrån sant då industri omfattar även verksamheter som supermarkets, bilverkstäder eller logistikcenter för att nämna några. Alla dessa har något gemensamt och det är att de kräver en bra arbetsmiljö för att kunna slutföra sitt arbete och leverera. Belysning är en viktig komponent för varje industrilokal oavsett vilken verksamhet det gäller. Oftast befinner sig sådana typer av företag i stora hallar med höga montagehöjder. Dessa leder i sin tur till besvärliga montage men inte minst till krångligt underhåll. Själva ljusflödet har en endaste uppgift och den är att nå ner till golvet så att teamet får tillräckligt av det. Utbudet av industriell belysning är stort och det finns många och varierande lösningar beroende på behov men även på verksamhetens storlek.

Led belysning sparar energi

Industriell led belysning är ett alternativ som är både populärt och energieffektivt. Led lampor kostar mer än vanliga men håller längre vilket automatiskt betyder att de är mer effektiva. Ett självklart resultat av mer hållbara lösningar är att de gynnar miljön. Samma appliceras på led- belysningen speciellt när det gäller industriområden där den används i en större skala. Led -belysningen har visat sig ha en längre livslängd. Verksamheter som kräver ljus utan avbrott bör därmed tänka på att satsa just på en led variant. Led belysning kan monteras på halva tiden, jämfört med andra lösningar. Vajerupphängning är integrerad med en snabbkoppling.

Anpassade montagelösningar

Varje montage av belysning ska anpassas till lokalen och verksamheten. Naturligtvis, är det alltid lättast att montera i en tom lokal jämfört med en i drift. I en perfekt värld tänker alla på en passande belysning innan själva produktionen startas men verkligheten är en annan. För att arrangera liften, montera och ansluta all nödvändig armatur krävs det tid och inte minst en bra organisation. Är det så att det finns en pågående verksamhet och en ny belysning behövs är det smartast att anlita ett företag med långvarig och gedigen erfarenhet inom montage. Den bästa lösningen vore att utföra arbetet utan att behöva avbryta det pågående arbetet. I vissa fall är dock detta inte möjligt. Fråga gärna om råd hur installationen kommer att fortlöpa innan du väljer en passande belysning.

3 Feb 2020

Välkommen

Letar du efter en bra lokal eller en bra hyresvärd i Värmdö eller Stockholm? Välkommen till vår blogg för Kontor och lokaler! Vi riktar in oss mot fastighetsägare och företagare, men det finns säkert fler där ute som lockas av vårt informativa och spännande innehåll.