Lediga lokaler Värmdö

Kontors & Lokal Blogg

Kan man få mattvätt med kontorsstädning?

När man har en arbetsplats som besöks av kunder, är det mycket viktigt att lokalen är mycket väl städad och representabel. Vad ska annars kunderna tro om företaget om det är smutsigt i hörnen, smutsiga handfat på toaletten eller om entrémattan är full med smuts? Många kunder vänder nog i dörren om det är rörigt och smutsigt i den lokal som företaget har.

Ska ett kontor hålla sig väl städat finns det bara en lösning på problemet; det är att varje dag ha städare som kommer och städar hela kontoret helt enkelt. Svårare än så är det inte. En städning behövs varje dag. Om det nu inte skulle råka vara så att man endast är en handfull på kontoret. Är man så få, kan man ju själv hålla ordning på sakerna på plats.

Så bör en städfirma städa varje dag

Är man fler än 5 som arbetar på ett kontor, bör man ha en städfirma som kommer minst en gång om dagen och städar. Det går snabbt så är papperskorgen full med skräp. Både handfat och toalett blir snabbt översvämmad av papper. Är det då ingen som kommer och städar toaletterna blir de på mycket kort tid i så dåligt skick att man knappt vill gå in där, än mindre använda dem. I köket eller pentryt bör man städa varje dag. Där måste man rengöra diskbänk, mikrovågsugn, kylskåp och tömma alla soppåsar, annars svämmar köket eller pentryt av matrester, kaffepåsar och annat. Även alla golv på kontoret bör rengöras; mattor måste dammsugas, tvättas eller bytas ut.

Glöm heller inte trappstädningen

Något som är lätt att man glömmer bort är trappan, som leder in till företagaets lokaler. Den får heller inte vara smutsig, med damm på trappstegen, smuts på trappräcke eller på dörrar. Man vet ju hur lätt det blir en massa klotter på dörrar som aldrig rengörs. Det märker också klottrarna om det inte finns någon som rengör från klotter och tags, då kommer de tillbaka och klottar ännu mer. Ser kunderna att dörren är full med klotter och ingen har tagit bort dem, ger det ett riktigt dåligt intryck. Är väggarna smutsiga ger det heller inget bra intryck. Det bästa intrycket som kunderna kan få, är ett väl städat kontor, en fin namnskylt i mässing, en röd matta i entrén som välkomnar alla nya kunder. Det är därför som en kontorsstädning är så viktig. Läs mer om kontorsstädning i Stockholm på: https://www.stockholmkontorsstädning.se.

2 Oct 2019

Välkommen

Letar du efter en bra lokal eller en bra hyresvärd i Värmdö eller Stockholm? Välkommen till vår blogg för Kontor och lokaler! Vi riktar in oss mot fastighetsägare och företagare, men det finns säkert fler där ute som lockas av vårt informativa och spännande innehåll.