Lediga lokaler Värmdö

Kontors & Lokal Blogg

Konkurs när allt hopp är ute

När ekonomin inte är vad den borde vara i företaget kan konkurshotet vara nära. Företaget försätts i konkurs när skulderna överstiger intäkterna och det inte finns något hopp kvar längre.

Det är tufft att som liten företagare klara sig i en värld som styrs av en kapitalistisk marknad, efterfrågan och utbud. Ständigt måste man tänka på de ekonomiska siffrorna. Att vinsterna måste vara större än skulderna. Att verksamheten måste gå runt. Helst av allt ska du ju tjäna lite pengar också. Det är långt ifrån alla som klarar av den tuffa marknaden. Många tvingas belåna både det ena och det andra, och till slut försätts man ofta i konkurs. Men häng inte läpp för det. Många stora företag har gått i konkurs och fått börja om. Klädjätten Hugo Boss gick till exempel i konkurs 1930. Året därpå återstartade man verksamheten och gjorde succé genom att sälja uniformer till de tyska nazisterna.

Lär från din konkurs

Sensmoralen är inte att du nödvändigtvis ska börja målinrikta dig på nazister som dina primära kunder. Sensmoralen är snarare att konkurs inte behöver vara slutet. Det är ett hinder och ett steg tillbaka, absolut, men det är också en chans att göra om och göra rätt. Förhoppningsvis har du lärt dig en del om hur du inte ska sätta dig själv i skuld. Men det är kanske en klen tröst för den vars företag precis har “konkat”. Men så är det ibland. Det är en del av livet. Ingenting varar för evigt. Läs mer om konkurs på denna webbsida: https://www.konkursen.nu/

26 Sep 2021

Välkommen

Letar du efter en bra lokal eller en bra hyresvärd i Värmdö eller Stockholm? Välkommen till vår blogg för Kontor och lokaler! Vi riktar in oss mot fastighetsägare och företagare, men det finns säkert fler där ute som lockas av vårt informativa och spännande innehåll.