Lediga lokaler Värmdö

Kontors & Lokal Blogg

Låt inte golvet avgöra valet av ny lokal

Jakten på en ny och passande företagslokal kan ta en hel del tid i anspråk. Till att börja med kan det dröja innan det dyker upp passande alternativ på marknaden. Här är det bra att vara inskriven i registren hos ett antal olika fastighetsmäklare, fastighetsbolag och att spara sökningar i databaser där lokaler utannonseras.

Se till att ha detaljerade specifikationer av vad det är ni söker. Det gör processen enklare och smidigare. Var dock noga med vad som är absoluta måsten och vad som är önskemål som ni kan vara flexibla med.

När det väl dyker upp intressanta objekt kan det vara bra att tänka på följande saker:

Storleken måste stämma

Viktigast av allt när du väljer en företagslokal är att storleken måste stämma. I städer som Stockholm är lokalerna ofta trånga, särskilt om det handlar om en mindre butik eller kontor för ett fåmansföretag. Här kan man göra en hel del med hjälp av smarta förvaringslösningar, men allt för trångt får det ändå inte bli.

Räkna på hur många anställda du har idag, hur mycket plats respektive person behöver och se till att ha lite marginal om du räknar med att ditt företag kan komma att växa den närmaste tiden. En aningen dyrare hyra betalar sig snabbt jämfört med att behöva flytta en extra gång. Fokusera på att bygga ut verksamheten så kommer den större lokalen snart att betala sig.

Låt inte golv eller smådetaljer avgöra

Om det är något som INTE bör påverka ditt val av lokal så är det smådetaljer såsom väggfärg eller ett visst golvmaterial. Väggar kan lätt målas eller tapetseras om. Lysrörsarmaturer kan enkelt bytas ut mot snygga ljuskronor, spotlights eller annan lösning som du föredrar. Skulle golvet vara fult är det bra att veta att det går lätt att lägga ett nytt. Att slipa golv i Stockholm är också ett prisvärt alternativ om golvet bara skulle vara slitet. Kort sagt, låt inte detaljerna avgöra i valet av lokal utan försök att se helheten.

Rummen måste ha rätt känsla och rätt storlek. Planlösningen måste stämma och lokalerna måste vara praktiska. Resten går lätt att fixa. En inredningsariktekt kan hjälpa dig med ett förslag på ny inredning och ritningar på hur det kan se ut om du själv inte känner dig säker på om det kommer att fungera.

12 Aug 2017

Välkommen

Letar du efter en bra lokal eller en bra hyresvärd i Värmdö eller Stockholm? Välkommen till vår blogg för Kontor och lokaler! Vi riktar in oss mot fastighetsägare och företagare, men det finns säkert fler där ute som lockas av vårt informativa och spännande innehåll.