Lediga lokaler Värmdö

Kontors & Lokal Blogg

När du behöver bättre ljudisolering

Tycker du också det är för stökigt och stimmigt på din arbetsplats? Önskar du att det fanns en bättre ljudisolering på ditt kontor? Ska man kunna arbeta fokuserat och effektivt är det mycket viktigt att arbetsgivaren kan skapa en sådan miljö så att arbetstagarna klarar av att jobba koncentrerat under 8 timmar varje dag, varje vecka, varje månad och så vidare.

Ska man få till en sådan miljö att det känns bra för alla, så måste man som arbetsgivare se till så att man går till ett sådant undertak och ljudisolering som är acceptabel nog för dem som arbetar på kontoret. Oftast beror stimm och oljud på att de som har byggt inte har isolerat kontoret tillräckligt bra.

Jobbigt om många pratar samtidigt

Om många människor pratar i munnen på varandra blir det ett sammelsurium av ljud som inte är urskiljbart för öronen. Det som annars skulle kunna vara skönt för öronen, kan bli ett oljud som stör dem som ska arbeta på kontoret. Det är alltid arbetsgivaren som ska se till att isolera kontoret på sådant sätt att det dämpar det ljud som hörs under arbetstimmarna.

Äggkartonger är material som dämpar ljud

Som du säkert vet, är ljud vågor som färdas genom rummet. Har man då väggar som är kala, så ekar ljudet och blir förstorat. Om man tittar på kyrkor, och inne i kyrkolokalerna, så är de byggda för att ljudet ska eka så mycket det bara går. De flesta stora kyrkor som finns i Sverige idag, är byggda under allt från medeltiden (1100-talet) till Upplysningstiden (1600-1700-talet) och på den tiden hade man ju inga mikrofoner. Så för att prästerna skulle höras ända bort till bakersta bänken, byggde man kyrkorummet så att prästens röst ekade inne. På så sätt kunde alla höra vad prästen sa. Numera behöver vi inte den typen av ljudförstärkning i själva arkitekturen. Tvärtom. Vi behöver för det mest kunna dämpa ljudet i stället.

Dämpa med isoleringsmaterial

Nu är det ju inte så många som gillar utseendet på äggkartonger. Annars är just formen på äggkartongerna och materialet på äggkartonger bland de bästa materialen som man kan tänka sig just för att isolera ljud. Formen just på äggkartongerna gör att ljudvågorna inte har något att studsa emot, utan cirklar i stället runt i äggformen. Man kan även få till en liknande effekt med tyg på väggarna. Eller liknande material som man kan hänga upp på väggarna på kontoret. Läs mer här

11 Nov 2019

Välkommen

Letar du efter en bra lokal eller en bra hyresvärd i Värmdö eller Stockholm? Välkommen till vår blogg för Kontor och lokaler! Vi riktar in oss mot fastighetsägare och företagare, men det finns säkert fler där ute som lockas av vårt informativa och spännande innehåll.