Lediga lokaler Värmdö

Kontors & Lokal Blogg

Nya horisonter för företaget?

När boet blir för trångt är det dags att flyga vidare. Har du koll på vad som måste fixas och vad som borde fixas när det är dags för företagsflytt? Kunskap är en lätt börda att bära så läs på!

En företagsflytt är inte något man ger sig in på utan anledning. Vad gäller anledningar kan de vara tusen eller fler, eller bara en enda. Lokalerna är helt enkelt fel och nu har ni lyckats hitta något som passar bra. Oftast är det roligt och alla ser fram emot att flytta. De ansvariga för organisationen är antagligen lika glada som alla andra men också lätt svettiga inför den mängd planering som kommer att behövas. Vad kommer att fungera och vad kommer att bryta ihop och behöva snabba och rejäla punktinsatser? Och hur i fridens ska vi hinna?

En smartare miljö för kreativa beslut

En flytt är inte något man börjar planera samma dag som hyreskontrakt för nya lokaler skrivs under. I bakhuvudet har man funderat och gjort listor sedan länge, eller hur är det med den saken? Beroende på typ av verksamhet är det ganska olika saker som måste fixas. Innan man bestämt sig för den nya lokalen kan man dock inte planera allt. Vissa saker, som placering av personal, inredning och annat bestäms med utgångspunkt från lokalens utseende. Sedan finns det andra moment som alltid kommer att vara aktuella, iallafall med tanke på den värld vi lever i nu och under överskådlig tid framöver. Vilka, frågar du som vän av ordning?

En av de mest basala momenten är förstås adressändring. Det finns ingen god fé som magiskt fixar så alla kunder vet den nya adressen och posten behöver lite hjälp på traven! Andra saker som är väldigt bra att minnas i tillräckligt god tid är att säga upp saker och ting. Nuvarande hyreskontrakt. Elabonnemang. Teleabonnemang. Om verksamheten innefattar ordermottagning och annan verksamhet som mest bedrivs per telefon behöver den biten planeras mycket noga för minsta möjliga störning.

Den fysiskt krävande delen låter vi andra fixa

De anställda har er dagliga verksamhet att ta hand om och du som ägare och/eller chef behöver agera arbetsledare åt både din egen personal och åt en flyttfirma. Då är det a och o att hitta en flyttfirma som inte bara säger sig ha kompetensen utan som har vana och kan använda insidan av huvudet förutom muskler i armar och ben. En välplanerad flytt är en lyckad flytt!

18 May 2020

Välkommen

Letar du efter en bra lokal eller en bra hyresvärd i Värmdö eller Stockholm? Välkommen till vår blogg för Kontor och lokaler! Vi riktar in oss mot fastighetsägare och företagare, men det finns säkert fler där ute som lockas av vårt informativa och spännande innehåll.