Lediga lokaler Värmdö

Kontors & Lokal Blogg

Olika sportaktiviteter kräver olika sorts lokaler

Funderar du på att öppna en sportanläggning? Det är ingen dum idé; det är allt fler som har hittat sin sport som de vill utöva. Har man en sportanläggning gäller det att utnyttja ytorna till så många olika sporter som det bara går. Fotbollsarenor slukar väldigt stor yta, men det är för få som kan använda ytorna per timme. Har man en stor lokal, kan man fördela dem mellan tennisplaner, gruppaktiviteter och gym. Sedan måste man avsätta en del av ytan till omklädningsrum och duschar.

Välja golv efter sportaktivitet

Bland det bästa sorts golv som man kan välja är Plexipave, som är ett hard-court-underlag och som används över hela världen. Detta sorts golv kräver inte mycket underhåll, det är mer lättskött än grus och konstgräs. Det golvet passar både till inomhus- och utomhusplaner. Då målas golvet med llinjefärger för att man ska kunna spela tennis på det golvet. Ska man i stället spela basket, eller dansa på golvet, kan man till och med ha en parkett i ek, som är tåligt, elastiskt men har en yta där skor inte "fastnar" i golvet. Dessutom är golvet lagom hårt för de typerna av aktiviteter.

Ska man bygga ett gym, bör välja ett golv som heter Herculan SR SS, ett mycket starkt golv, som håller för stora och tunga maskiner. Det är ett slitstarkt golv, har en stor stötupptagningsförmåga och komfort. Även golvet Herculan ME AS med arena safety är ett kombinationselastiskt golv som passar tunga verktyg och maskiner. Just att golvet är så pass tåligt att det klarar av stora tyngder är viktigt när man väljer golv för gymaktiviteter.

Anlita någon som erfaren på sportgolv

Är man osäker på vad man ska välja är det en bra idé att ta kontakt med en golvläggare som har just golv som specialitet där man ska utöva olika sorts idrotter på. Jo, det finns sådana leverantörer. Googla "sportgolv" så får du förslag på en leverantör av just golv för sportsliga aktiviteter. Välj då en leverantör som är erfaren på sporter, och vad som krävs när man har olika aktiviteter på de olika golven. Man kan till exempel inte ha samma sorts golv där man utövar judo, som man använder när man spelar tennis eller basket. Det måste leverantörerna av de olika sorts golv som krävs för de olika sporterna, känna till och ha kunskap om vad som krävs, vad som är lätta att rengöra, som sviktar på rätt sätt och så vidare. Fortsätt läsa mer här om sportgolv.

20 Aug 2018

Välkommen

Letar du efter en bra lokal eller en bra hyresvärd i Värmdö eller Stockholm? Välkommen till vår blogg för Kontor och lokaler! Vi riktar in oss mot fastighetsägare och företagare, men det finns säkert fler där ute som lockas av vårt informativa och spännande innehåll.