Lediga lokaler Värmdö

Kontors & Lokal Blogg

Olika verksamheter har olika städbehov

Ibland känns det som att vi behöver påpeka det självklara. Som att efter regn kommer solsken – eller gör det det? Vi får hoppas att klimatet inte förändrar sig riktigt så mycket. När det kommer till företagande är det ju väldigt olika företag i Sverige. Hela näringslivet bir bara större och större, sett till antalet företag. Statistiken säger att antalet företag har vuxit stadigt sedan 2002. Förra året hade vi 175 företag per 1.000 invånare i Stockholm, totalt i Sverige hade vi 30 företag per 1.000 svensk invånare. Näringslivet är som mest frekvent per 1.000 invånare i Stockholm, enligt Statistiska centralbyrås företagsregister. Med dessa siffror vill vi helt enkelt slå fast att det finns stora behov som ska mötas i huvudstadstrakten.

Kontorsstädning har hög efterfrågan

Här är behovet stört på städning av den egna lokalen där företaget huserar. Beroende på vad för slags verksamhet man har, är behovet ganska olika. Har man ett företag som arbetar med kemi, fysik, biomedicin eller liknande och har laboratorier, är städningen extra känslig. För de städarna är det vikgtigt att veta hur man gör sig av med det avfall som de laboratorierna har. Då krävs en specialkunskap av städfirman och av städarna som ska handskas med städningen av de laboratorierna. Har man bara ett vanligt kontor, är kraven inte så höga när det kommer till avfall, mer än att känna till vart man har pappersreturen. Städningen går snabbare på ett kontor som har sedvanlig verksamhet.

Kraven på städning olika beroende på arten av kontor

Det ställer helt olika krav på städningen beroende på hur man använder sitt kontor. Har man ett kontor där det sitter programmerare och som man inte behvöer visa upp för kunder, är det andra krav än det kontor som tar emot kunder, till exempel investerare som behöver få förtroende för företagets verksamhet. Tar man emot kunder är kraven höga på ordning och reda för att kunna skapa förtroende och tillit. Är verksamheten av sådan art att kunderna kan döma ut hela verksamheten om trapphuset, till exempel, ser ruffigt ut, är det av största vikt att städa just trapphuset. Då är det inte bara städningen som är viktig. I sådana fall är hela inredningen viktig just för att kunna skapa förtroende för verksamheten.

Anlita städfirma för kontorsstädning

Om man väljer att köpa in städning och redovisar det som en utgift för att kunna bedriva företagets verksamhet är bättre för det egna företagets ekonomi, än att anställa städare som utför städningen åt en på kontoret. Anställer man folk som städare, innebär det att man behöver ha behov av städningen i så hög grad att det lönar sig att ha en anställd personal till det jobbet. Det är sällan man har så höga krav på städninge, men allt det är beroende av vilken verksamhet man bedriver. Läs mer om städfirma som utför kontorsstäd i Stockholm på: http://www.kontorsstädstockholm.com.

18 Jun 2018

Välkommen

Letar du efter en bra lokal eller en bra hyresvärd i Värmdö eller Stockholm? Välkommen till vår blogg för Kontor och lokaler! Vi riktar in oss mot fastighetsägare och företagare, men det finns säkert fler där ute som lockas av vårt informativa och spännande innehåll.