Lediga lokaler Värmdö

Kontors & Lokal Blogg

Persienner gör det möjligt att arbeta i värmen

Det är inte riktigt alla som kan ta semester under sommaren. Många yrkesgrupper måste upprätthålla servicen i många av vårt samhälles funktioner; så som sjukvården, brandsläckning, liksom många av våra kommunikationer. Vi behöver tågförare, busschaufförer, taxiförare, piloter och så vidare, trots att det är sommar och andra har semester. Som tur är det, kan alla dessa yrkesgrupper gå omlott så att man fördelar semestrarna så rättvist det bara går. Många passar på att jobba, som inte har famlij och får då i stället extra betalt för att ersätta de som vill vara lediga på viktiga helger som jul, nyår, midsommar, påsk och andra högtider. Då är det viktigt för dem som arbetar trots hettan under semestern att de får så bra arbetsmiljö som det bara är möjligt.

Ska man få en bra arbetsmiljö är det några komponenter i inrednignen och på arbetsplatsen som ska till för att personalen ska trivas och kunna göra ett så bra arbete som möjligt. Här tar vi upp d viktigaste faktorerna och som endast har med de praktiska sakerna med arbetsplatsen att göra. vi tar inte upp de psykologiska och mentala delarna, såsom ett gott ledarskap till exempel. Detta forum är inte till för det.

1. Ventileringen

Ventileringen är bland det viktigaste som finns då personalen ska kunna vistas på arbetsplatsen, ibland så länge som 12-15 timmar i ett sträck. Här tänker vi på sjukvårds- och brandräddningspersonal som kanske vistas 15 timmar i sträck på arbetsplatsen. Då är det viktigt att man får rätta temperaturen samt mycket syresatt luft där man vistas.

2. Ljus och belysning

Ljuset är centralt för dem som ska arbeta och kunna koncentrera sig på det man ska göra. Det måste finnas tillräckligt med belysning. Helst ska dagsljuset kunna komma in på ett lagom sätt så att personalen inte blir trött på arbetet. Därför är ljuset viktigast för att ha en pigg personalgrupp på arbetsplatsen.

3. Skrivbord och stolar

De flesta arbetsplatser behöver datorer för att kunna fungera. Även om man arbetar med praktiska göromål som till exempel städning, flytt eller hantverksarbeten och bilreparationer, eller trädårdsarbete, krävs det ändå att man kan hantera arbetsuppgifter och administration i datorer. Därför behövs det skrivbord och skrivbordsstolar som är bekväma nog för en hel dags arbete.

4. Möjligheten att äta och dricka, inklusive kunna diska och värma mat

Under en hel arbetsdag måste man fylla på energin och äta och dricka. Då är det viktigt att kunna värma mat, brygga kaffe och förvara mat i kylskåp. Personalen behöver givetvis matbord och stolar, liksom möjligheten att diska och förvara porslin och bestick. Alla arbetaplatser ska även ha möjlighet att vila, och ha tillgång till ett rum med säng.

5. Gröna växter för hemtrivsel

Att det även finns gröna växter på arbetsplatsen är också viktigt, om inte annat så för att ge mer syre till personalen.

Ska man få till med rätt temperatur; inte för kallt eller heller för hett, bör man kunna reglera värmen som kommer in via fönster. Då är det viktigt med riktigt bra persienner för fönster, särskilt i hettan som vi upplevt denna sommar.

19 Jul 2018

Välkommen

Letar du efter en bra lokal eller en bra hyresvärd i Värmdö eller Stockholm? Välkommen till vår blogg för Kontor och lokaler! Vi riktar in oss mot fastighetsägare och företagare, men det finns säkert fler där ute som lockas av vårt informativa och spännande innehåll.