Lediga lokaler Värmdö

Kontors & Lokal Blogg

Så får du tag i rätt chef

Alla som har arbetat med att rekrytera och anställa personal vet vilket stort arbete det är innan man har kommit så långt att man har kunnat skriva avtal med den personen. För det första är det många som ansöker när de ser en annons om att man vill anställa en ny person på företaget. Inte så sällan är det flera hundra ansökningar på en enda annons. Det innebär att för den som ska välja ut vilken som man vill gå vidare med, tar det flera timmar innan man har hunnit läsa igenom hundratals ansökningar innan man vet vilka av ansökningarna som är relevanta för tjänsten i fråga.

Anlita en rekryteringsfirma

Då kan man istället anlita en rekryteringsfirma som gör jobbet åt en. De sköter då hela rekryteringen från att formulera annonsens text till att presentera en kandidat som kan vara relevant för tjänsten. På så sätt kan företagen som vill anställa en ny person, få tid över till annat. En annan sak som är svår för någon som inte är expert på området, att anställa och hitta rätt person för jobbet, är att kunna värdera en person. När man läser ansökningarna, kan det finnas flera dimensioner bakom ett ansökningsbrev, som kanske bara en expert förstår att på rätt sätt värdera. 

Viktigt få rätt person till VD-post

Desto viktigare är det att få rätt person till VD-posten på ett företag. När det kommer till att välja en VD som ska leda företaget är det många saker som måste stämma för att man ska fatta rätt beslut. Då är det viktigt att kunna värdera en persons egenskaper. För någon som inte är van vid att bedöma personer och kunna utvärdera deras personlighet inför en anställning kan det vara mycekt svårt att avgöra om en person är rätt för en tjänst eller ej.

Dyrt att anställa fel person

Att göra en felrekrytering kostar många företag en hel del pengar. Det tar alltid kanske 1-2 månader innan en person kommer in i arbetet, och ytterligare flera månader innan ett företag ser vad den personen kan tillföra företaget. Under den tiden har det kostat både tid och pengar innan man har kommit så pass långt att man vet att det är rätt eller fel person på tjänsten. Framför allt gäller detta VD-poster, som brukar innebära höga löner. Dessutom brukar många VD:ar vilja ha en fallskärm ifall företagets styrelse sparkar den personen. Här kan du läsa mer om vad det innebär att anltia ett företag för headhunting i Stockholm: https://www.headhuntingstockholm.nu.

25 Feb 2019

Välkommen

Letar du efter en bra lokal eller en bra hyresvärd i Värmdö eller Stockholm? Välkommen till vår blogg för Kontor och lokaler! Vi riktar in oss mot fastighetsägare och företagare, men det finns säkert fler där ute som lockas av vårt informativa och spännande innehåll.