Lediga lokaler Värmdö

Kontors & Lokal Blogg

Så städar du ett kontor

Har du blivit anlitad att städa ett kontor? Eller är ni ett mindre företag som sköter er kontorsstädning själva? Att hålla sin arbetsplats organiserad är viktigt av flera skäl. Inte bara ser det bra ut, utan det lär också höja produktiviteten när du har en god överblick över var dokument och viktiga papper finns. 

Organisera papper

Att inte ha koll på sina papper leder ofrånkomligen till att produktivitetsnivån på arbetet sänks. Det som kanske tar 2 minuter kan ta 10 minuter, om du också behöver lägga ned tid på att leta bland hyllor och lådor. 

I en kontorsstädning är sortering av papper ofta ett vanligt och ganska tidskrävande moment. Skåp med hyllor och fack är ofta bra att förvara fakturor, rapporter och andra papper. Kategorisera era papper och sortera dem därefter. För papper som du behöver snabb åtkomst till kan ett fack på skrivbordet vara en bra lösning. Det som istället kan lagras digitalt bör digitaliseras.

Badrummen

På ett kontor är det viktigt att badrummen städas med jämna mellanrum. Det är inte bara för att det ser bra ut, utan är också viktigt för hygienen för dig och dina ställda (och eventuellt kunder). Dessa är en bestående del i en kontorsstädning och behöver rengöras dagligen.

Elektroniken

På ett kontor finns som regel ett stort antal elektroniska apparater. Dessa bör skyddas genom att hållas fria från damm och smuts. Här kan det räcka med en dammvippa för att få bort damm från tangentbord och ventilationsutrymmen. De kan också torkas av med en mikrofibertrasa, men skall normalt inte rengöras med fukt eller vatten. 

Lunchrummet

Lunchrummet kräver regelbunden städning. Att fylla på och tömma diskmaskinen är något som anställda normalt tar hand om. Även att inte lämna grejer framme eller i kylen är något som man som anställd bör göra. Däremot kommer det oundvikligen att bli fläckar och damm – och i ett kök är det extra viktigt att det är rent. Ett kliniskt rent kök hör till god kontorsstädning.

Att hitta en firma som gör jobbet

Om du funderar på att anlita en firma att göra jobbet är det enkelt. Det bästa är att ta in flera offerter så du säkerställer att du betalar ett marknadsmässigt pris. Att göra detta är enkelt. Om kontoret ligger i Solna kan du till exempel göra som följer: 

  1. Sök på internet med fraser som ”kontorsstädning Solna” eller ”kontorsstädning Solna offerter”.
  2. Klicka in på en sida som förmedlar offertförfrågningar.
  3. Berätta att du behöver hjälp med kontorsstädning i Solna och specificera uppdragets detaljer.
  4. Vänta på svar
  5. Jämför offerter
  6. Kolla upp företagen och välj det som verkar bäst. 
16 Aug 2018

Välkommen

Letar du efter en bra lokal eller en bra hyresvärd i Värmdö eller Stockholm? Välkommen till vår blogg för Kontor och lokaler! Vi riktar in oss mot fastighetsägare och företagare, men det finns säkert fler där ute som lockas av vårt informativa och spännande innehåll.