Lediga lokaler Värmdö

Kontors & Lokal Blogg

Skydda din företagslokal

Ser man till ökningen av inbrott hos privatpersoner så är det en skrämmande sådan. Än värre är det att läsa om att Polisen i stort sett saknar resurser för att lösa dessa brott. I kombination med ett allt större ansvar för det administrativa och att andra brott - naturligtvis - prioriteras högre så blir ofta anmälningar om inbrott placerade långt ner på att-göra-listan hos poliser. Tyvärr. För varje inbrott soms ker så ske räven en kränkning av den personliga, privata sfären - det är ofta det värsta; man vet att en objuden gäst haft fri tillgång till sitt eget hem och fritt fram kunnat rota igenom det man äger och håller kärt.

Den ekonomiska förlusten är naturligtvis också en faktor. Även om försäkringsbolagen betalar så handlar det om en ganska hög självrisk som ska betalas. just självrisken leder oss in på ett annat område där inbrotten ökat. Nämligen i butiker och i olika affärs- och företagslokaler. det här är sällan gratis och för många så kan ett sluta med att verksamheten - som en följd av inbrottet - går omkull. En mindre butik har ofta så pass snäva marginaler att ett inbrott och självrisken gör att man inte längre kan driva företaget vidare. Sker det då - som i många fall - en våg av inbrott så blir det till sist omöjligt.

Vårt råd i detta är att - både som privatperson och företagare - se till att skydda sig själv och sin bostad/företagslokal. Detta genom att skaffa exempelvis säkerhetsdörrar, gallergrindar och bättre lås.

Få tjuven att inse att ett inbrott är omöjligt

Ser man till hur ett inbrott ofta ser ut då det kommer till en företagslokal så handlar det i de flesta fall om en så kallad smash-and-grab-kupp där tjuven kastar in ett föremål genom rutan, springer in och tar det som han kommer åt. Den här sortens kupper är till fördel för tjuven då han A) kan vänta in rätt läge B) göra allting snabbt och utan vittnen och C) ofta tar sig från platsen uta att bli upptäckt. genom att som butiks- eller företagsägare investera i rejäla gallergrindar så blir den här typen av inbrott - och i stort sett alla andra - omöjliga att genomföra. Visst, det kostar pengar att köpa in exempelvis gallergrindar och andra säkerhetsanordningar; men driver man sin verksamhet i problemområden så finns det ofta inga andra alternativ.

Att gång på gång se hur lokalen vandaliseras, lager töms och värdesaker försvinner samtidigt som man står där med en kostsam självrisk att betala - det är inte vägen att gå. Hellre en investering i skydd som gör att tjuven inte ser något värde i att ens försöka. Hur vet man då vilket typ av skydd man ska sikta på?

www.gallergrindar.net finns ett stort urval och lite mer utförlig information kring hur man ska tänka gällande sin säkerhet.

24 Oct 2017

Välkommen

Letar du efter en bra lokal eller en bra hyresvärd i Värmdö eller Stockholm? Välkommen till vår blogg för Kontor och lokaler! Vi riktar in oss mot fastighetsägare och företagare, men det finns säkert fler där ute som lockas av vårt informativa och spännande innehåll.