Lediga lokaler Värmdö

Kontors & Lokal Blogg

Snygga och halkfria kontorsgolv

Funderar ni på att lägga in ett nytt golv på kontoret? I en miljö där det vistas många människor gäller det att välja ett kontorsgolv som klarar slitaget. Men det ställs även andra krav.

Det ställs extra höga krav på ett kontorsgolv. Då det ofta utsätts för en hel del slitage måste det vara av bra kvalitet. Men viktigt är också att golven bidrar till en bättre arbetsmiljö. Textila golv är ljuddämpande men man kan även få hårda golv att absorbera oljud genom att lägga ljudisolering under dem. Fast textila golv har den fördelen att de också binder dammpartiklar, vilket är bra för dammallergiker. Oavsett om man väljer ett textilt golv eller ett golv med exempelvis laminat eller klinkers, måste golven vara halkfria och utan ojämnheter. Därför gäller det att anlita en golvläggare som har erfarenhet och som vet vilka särskilda krav som ställs på kontorsgolv.

Med ljudisolering under kontorsgolvet får man en behagligare arbetsmiljö

För att ett kontorsgolv ska se riktigt snyggt ut, men också för att det ska bli jämnt och lättstädat, krävs det ett gediget underarbete. Det innebär att det gamla golvet först tas bort och att man sedan bearbetar ytan för att göra den helt jämn och kanske också lägga på ett lager ljudisolerade material. Först därefter lägger man på det nya golvet. Tycker man att det är svårt att själv veta vilket kontorsgolv som passar bäst kan ofta golvläggaren komma med smarta tips. Den golvläggare man anlitar ska vara specialiserad på kontorsgolv och kunna visa upp bra referenser från tidigare uppdragsgivare.

13 Jan 2022

Välkommen

Letar du efter en bra lokal eller en bra hyresvärd i Värmdö eller Stockholm? Välkommen till vår blogg för Kontor och lokaler! Vi riktar in oss mot fastighetsägare och företagare, men det finns säkert fler där ute som lockas av vårt informativa och spännande innehåll.