Lediga lokaler Värmdö

Kontors & Lokal Blogg

Snygga upp kontoret – enkla tips för bättre inredning

Vi påverkas alla mer eller mindre av vår arbetsmiljö. Även om vi inte reflekterar över det så påverkar ljusinsläpp, förvaringsmöjligheter, växter och funktioner på ett kontor både vår ork, kreativitet och lust att jobba. Att välja rätt kontorsinredning handlar alltså inte enbart om att skapa en trevlig miljö av vistas i – utan även att höja produktiviteten. 

Se över skrivbordets placering

Skrivbordet är kontorets huvudmöbel. Det betyder att du ofta får inreda kontoret utifrån var skrivbordet placeras. Det finns en fördel att ställa det relativt nära ett fönster vilket gör att man lättare kan ta en micropaus från arbetet, titta ut och låta tankarna försvinna en stund. Däremot är det få som vill ha skärmen direkt mot fönstret eftersom solljuset då lätt bländar den som ska arbeta. 

Få tycker nog det är speciellt mysigt med bås utan fönster. Skulle man fråga en större mängd personer som jobbar på kontor så väger nu fönster relativt tungt. 

Anpassningsbar ”moodboard”

Många tänker enbart funktionellt när de tänker på kontorsinredning. Det är ska vara skrivbord, stol, hyllor för pärmar och skrivare inom räckhåll. Funktion är viktigt – men känslan är minst lika viktig att tänka på. Varför inte sätta upp en moodboard? Det är en slags anslagstavla full med bilder, citat och lappar som tydligt speglar vilket humör man är på. Våga smyga in hos grannen och sätt upp en egen lapp med något uppmuntrande. En moodboard är anpassningsbar – precis som humöret. 

Arkivskåp med hängmappar

De är knappast snygga – eller ens moderna, men hängmapparna fyller fortfarande sin funktion. En kontorsinredning ska både vara snygg och funktionell. Hängmappar är definitivt funktionella. Istället för att du ska leta upp en specifik pärm, öppna och sätta in pappret så är det bara att dra ut lådan, släppa ner pappret i hängmappen. Är det stor skillnad? Se på högen du till stor sannolikhet har på skrivbordet – hade den varit uppsorterad med hängmappar? Troligen. 

Svårt? Bjud in säljare eller gå på mässa

Har du svårt att hitta inspirationen? Svårt att se de praktiska lösningarna i kaoset? Bjud in återförsäljare av kontorsinredning till företaget. Är du ensamföretagare kanske inte de större återförsäljarna kommer ut men är ni flera som jobbar på kontoret är det generellt lätt att få flera företag att komma och visa upp sina produkter. I Stockholm går det exempelvis att på några minuter hitta fem-sex butiker i närområdet. Det är framförallt dessa man bör kontakta då de inte alltid lockas av att åka ett par mil enbart för att ge råd. 

I Stockholm (även i andra lite större städer) genomför även många större mässor och utställningar som kan ge inspiration. En av de större är Formex, en mässa som hålls i Stockholm en gång per år och som anses vara Nordens ”ledande mötesplats för formgivning och inredningsdesign”.

20 Sep 2018

Välkommen

Letar du efter en bra lokal eller en bra hyresvärd i Värmdö eller Stockholm? Välkommen till vår blogg för Kontor och lokaler! Vi riktar in oss mot fastighetsägare och företagare, men det finns säkert fler där ute som lockas av vårt informativa och spännande innehåll.