Lediga lokaler Värmdö

Kontors & Lokal Blogg

Viktigt med rätt golv i lokalen

Hur ska man tänka då man väljer en lokal för sin verksamhet? Naturligtvis finns det inget lätt svar på den frågan - allt beror på vilken typ av verksamhet det handlar om; det finns en skillnad mellan vilka behov en verkstad har och ett företag inom kontor och sälj har. Men, däri ligger också ett litet svar som man kan ta med sig: man ska välja lokal utifrån sina egna behov och preferenser snarare än att bara ta första bästa.

Och: man ska försöka vara kritisk då man väljer och inte nöja sig med att vissa delar av lokalen ser bra ut medan andra inte alls kommer att fungera på ett tillfredsställande sätt. Det senare gäller allt från ytor till hur materialval ser ut.

Golvet är en viktig del oavsett och tyvärr så glöms det ofta bort. Vi kan säga att du äger ett företag inom sälj och där ni söker efter nya, större lokaler i Stockholm att husera i. Hur ska ni då tänka gällande golvet? Vi ger några punkter som kan vara värda att ha i åtanke, men innan dess så ska vi även nämna att de flesta golv går att förändra genom att anlita en golvläggare.

Om ni ställer krav på er hyresvärd angående nya golv så är det säkerligen något som han kan kontakta en golvläggare för. Om inte - ja, då kanske andra lokaler i Stockholm är bättre, eller också så kanske det - om hyresvärden godkänner - kan vara värt att betala för en golvläggare ur egen ficka. Golv är viktiga och här är varför:

Vikten av rätt golv på kontoret

Följande punkter kan vara värda att fokusera på då det kommer till ett golv i en ny lokal:

  • Lättstädat. En ren arbetsplats är en produktiv sådan.Vikten av städning ska inte underskattas då den påverkar resultatet, produktiviteten och kan minska sjukdagar. Ett lättstädat golv är alltid att föredra.

  • Ljuddämpande: Ett golv i ett kontor ska absorbera ljud och inte påverka vare sig anställda eller grannar. Av hävd så kan säljare vara ganska högljudda och det gör frågan än mer relevant. Tillsammans med ett akustiktak så kan ett dämpande golv skapa en mer harmonisk arbetsplats där möjlighet till koncentration - genom hela dagen - erbjuds; någots om även det spelar roll sett till produktivitet.

  • Snyggt. Ett golv spelar en väldigt viktig roll i hur intrycket av ett rum blir. Har du leverantörer, kunder och affärspartners på besök så måste du också ge ett bra intryck - ett fräscht golv blir inbjudande och skapar en mer harmonisk plats. Ett slitet och trist golv gör det direkt motsatta. Här ska vi nämna att vissa golv går att fräscha upp genom en golvslipning - något som bör utföras av en golvläggare.

  • Skönt att gå på. Det är en arbetsplats och på en sådan spenderar man åtta timmar om dagen på. Det är klart att ett golv där ska vara skönt att sätta ned fötterna på och vara lite sviktande så att inte knän och leder tar stryk på sikt.

  • Olika golv i olika rum? Är det kanske möjligt att anlita en golvläggare för att lägga golv utifrån slitage? Det vill säga - ett hårdare golv med bättre skyddsegenskaper i hall och kök och ett skönare och mer dämpande sådant där kontorsplatserna finns? Se över detta. Gällande skydd så är naturligtvis mattor en bra ide, särskilt i hallen och vid entrén så att vatten, smuts och grus stannar där det ska - på utsidan.

Här kan du läsa mer om golvläggning.

9 Mar 2019

Välkommen

Letar du efter en bra lokal eller en bra hyresvärd i Värmdö eller Stockholm? Välkommen till vår blogg för Kontor och lokaler! Vi riktar in oss mot fastighetsägare och företagare, men det finns säkert fler där ute som lockas av vårt informativa och spännande innehåll.